Skaldjur från Asien kan innehålla avföring från grisar och antibiotika! Så här ser du om det är säkert!

Naturliga, vilda räkor är ett extremt hälsosamt livsmedel, eftersom det innehåller rikligt med protein, mycket låg fetthalt, det vill säga, 75 gram protein för varje 1 gram fett.


Räkor är laddade med omega 3- fettsyror, vitamin B12 och D.

Detta är dock inte fallet med många typer av räkor som säljs, eftersom de är från farmar.

Under de senaste tjugo åren har kraven på räkor blivit hög, vilket orsakade en konkurrens på marknaden för fisk och skaldjur. Dessutom har denna situation lett till försök att hänga med i konkurrensen, även om det krävs sänkta säkerhets- och hälsonormer.

Forskning har upptäckt att jordbrukare från Vietnam låter räkorna leva i vatten som inte är säker för konsumtion.

Mikrobiologen Mansour Samadpour, som specialiserat sig på att undersöka vatten som används för skaldjursodling, hävdar att det vatten som de använder faktiskt stödjer utvecklingen av sjukdomar och bakterier.

Samadpour konstaterar att det är oacceptabelt.

Michael Doyle, chef för University of Georgia Centrum för livsmedelssäkerhet hävdar att detta gör att tillväxten av många bakteriella sjukdomar.

Odlad fisk och skaldjur har extremt höga värden av bakterier och antibiotika.

En studie genomfördes på räkor från 342 farmar, man fann att 60% av dem har antingen vibrio, listeria, salmonella eller E. coli. Dessutom forskare upptäckte också spår av svavel, antibiotika, oxitetracyklin och enrofloxacin i dem.

Därför är det mycket lämpligt att du undvika dessa typer av fisk och skaldjur, och konsumerar lokalt och vildfångade skaldjur och fisk.

Dela gärna denna viktiga artikel med dina vänner på Facebook!