Se hur man lagar dessa goda Oxrulladerna!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,130199″ ap yos floating=”2″ ]

Oxrullader kan man fylla med olika saker.
Det är bara fantasin som avgör vad man har i och hur man gillar det.

Fyllda oxrullader
4 pers

8-10 lövbiff/innanlårskivor (500 g)
8-10 skivor bacon
Salt
Peppar
Smör till stekning

Fyllning:
1 mellanstor nylök (gul)
1 -2 krossad och hackad vitlöksklyfta
150 g champinjoner (burk eller färska)
½ dl hackad persilja
2 kryddmått timjan eller färsk.
Smör till stekning.

1 msk dijonsenap
2 msk freme fresh
2 msk filadelfiaost

2 dl vispgrädde

Gör så här:

Fyllning:
Skala och finhacka löken. Ansa och hacka champinjonerna.
Fräs löken, svampen och vitlöken i smör tills all vätska har ångat bort och löken är mjuk.
Rör i persiljan/timjan. Blanda senapen med cream frech/filadelfiaost.
Blanda i de övriga ingredienserna till en röra.

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar.
Lägg på en baconskiva och en sked av fyllningen.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna i smör i en stekpanna. Häll på lite vatten och oxfonden..
Låt puttra under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 35 minuter.
Häll i grädden och puttra ytterligare 5-6 min.
Tag bort tandpetarna och servera med gräddskyn till