Ostkakan har bara 3 ingredienser och ALLA kan göra den! Nu tar den internet med STORM!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,108211″ ap yos ]

Denna kaka är så luftig och ljus och smälter i munnen. Det blev snabbt en ny favorit när vi gjorde den. Vill du prova den, behöver du bara tre ingredienser! Allt förklaras i videon längst ner på denna sida.

Vad du behöver:

– 120 g vit choklad
– 120 g färskost
– 3 ägg

Gör så här:

1. Värm ugnen till 170 grader (över och undervärme). Smält chokladen i en glasskål över ett vattenbad.

2. Medan chokladen smälter, dela äggen i gulor och vitor och piska äggvitorna till ett styvt skum.

3. När chokladen har smält, tillsätt färskosten och blanda väl.

4. Ta bort choklad / ostblandningen från värmen och tillsätt äggulorna och blanda väl.

5. Skär ett bakplåtspapper så att du täcker botten och sidor av formen.

6. Vänd ner äggvitorna försiktigt i blandningen. Det är viktigt att inte blanda för mycket för kakan ska vara luftigt.

7. Placera formen på en plåt och häll varmt vatten på plåten. Bakningen tar 45 minuter och sker i tre 15-minuterssteg: först, 15 minuter vid 170 grader. Efter det drar du ner värmen till 160 grader, utan att öppna ugnen och vänta 15 minuter till. Slutligen, stäng av ugnen helt och låt kakan grädda i 15 minuter med den värme som finns kvar. Ta ut kakan och låt den svalna innan du försöker ta bort den ur formen.

8. Servera och njut! Du kan mycket väl dekorera med florsocker. Vissa tycker att kakan smakar ännu bättre med lite körsbärssylt .