Han lägger äggen i frysen, briljant köksknep! Riktigt smart!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,110001″ ap yos floating=”2″ ]

Det är ett faktum att frysa mat utökar livslängden väsentligt. Men vad många människor faktiskt inte förstår är exakt hur mycket längre livslängden blir om du fryser maten. Till exempel så varar en Espresso i ca 6 månader. Vissa substanser kräver mycket mindre förberedelse innan de kan frysas.

– Du kan utan bekymmer stoppa ost i frysen, men den bör skivas upp innan.  På det sättet kommer den inte att smälta ihop och bli meningslös när den tinas. Saltade produkter förblir smakrika när de är frysta upp till 6 månader, men du bör undvika att frysa produkter med solida dofter eller starka smaker för att bevara smaken.

– Även om vanlig yoghurt inte stelnar bra, så gör grekisk yoghurt fortfarande det. Den bör tinas upp först för bästa upplevelsen. Du kan givetvis konsumera yoghurten medans den fortfarande är fryst; ingen smak eller yta går förlorad. När det gäller grekisk yoghurt, är ett annat tips att stoppa den i en islåda. På detta sätt kommer det att vara lättare när du vill göra smoothies.

– Krämig cheddar kan stelna men var medveten om att det kommer att bli förändringar i ytan.  Ägg kan stelna i en isplatta och sedan bytas ut mot en svalare förpackning för enkel lagring. Sådana ägg är bra för beredning.

– Det är bra att lagra ägg och mejeriprodukter i frysen, på det sättet kommer du alltid att ha förbrukningsprodukter tillgängligt. I själva verket kommer du aldrig vara utan nödvändigheter om frysen är ständigt laddad med sådana tillbehör.