Ett bakhåll mot ryska stridsvagnar nära Kiev!

Ett bakhåll mot en lång väg av ryska stridsvagnar ägde rum nära staden Brovary nära Kiyivskyi. Samtalen med ryska soldater avlyssnades hela tiden, vilket tyder på att befälhavaren för det ryska regementet dödades i denna strid. Handlingen spelades in av en kamera som var placerad på en drönare i luften.

Ett bakhåll på ryska stridsvagnar syns på en video som en laddade upp på Twitter. En amerikansk expert, Dmitri Alperovich. ”Drönarfilmen visar ett bakhåll mot en rysk kolonn av stridsvagnar från 6:e regementet nära Brovary i Kiev-regionen . ” På de fångade inspelningarna kan man höra hur en rysk officer informerar sina överordnade om händelsen och rapporterar om regementschefens död. ”Nitro, det här är Stroke. Nitro, det här är Stroke. Stroke, 6:e regementet nästan förlorat. […] Förlusterna är enorma. Kolumnchefen fick ett bakhåll, befälhavaren dödades ” – informerar soldaten om överordnad. Bakhållet ägde rum i området för staden Brovary, öster om Kiev. Ryska trupper grupperar sig där för att kretsa runt Kiev från vänster sida av Dnepr.

Krigsförluster

På torsdagsmorgonen meddelade generalstaben för Ukrainas väpnade styrkor att den ryska armén har förlorat 12 000 soldater sedan krigets början i Ukraina. Detta antal inkluderar både dödade och skadade soldater som för närvarande hålls i ukrainsk fångenskap.

När det gäller rustning skulle Ryssland förlora 335 stridsvagnar, 1 105 bepansrade stridsfordon, 123 artillerisystem, 56 multimissiluppskjutare, 29 luftvärnssystem, 49 flygplan, 81 helikoptrar, 526 hjulfordon, tre vattenskotrar, 60 stridsvagnar och sju drönare.