Det HÄR är varför du ska aldrig ska låta din hund slicka dig i ansiktet!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,127461″ ap yos floating=”2″ ]

Så många hundägare gör det. Även främlingar kommer går upp till hundar och låter dem göra det. De hålla deras ansikte ända fram till hundens ansikte och tillåter dem att slicka obevekligt med sin stora, DREGLANDE tunga. Över sina egna läppar!

Även om vi inte tror att det är så farligt så kan det mycket väl vara så att din hunds tunga överför bakterier och virus!

Medan hunden tydligt visar tillgivenhet för dig med sina stora DREGLANDE kyssar, så är bakterierna inte så tillgivna, och kan vara allvarligt skadliga.

Här är vad Marty Becker, som skrivit många böcker om hundar har att säga:

Är hundmunnar verkligen renare än mänskliga munnar?

Nej, det är en total myt.

Och här är vad John Oxford, professor i virologi och bakteriologi vid Queen Mary University i London, har att säga för att skingra denna falska föreställning:

”Allt du behöver göra är att titta och lukta och du kommer att inse det är inte sant.

De äter ur soptunnan. Du vet, vi ger varandra en puss på kinden när vi säger hej, de ger varandra en på den bakre änden. ”

En brittiska kvinna upptäckte detta i första hand när hon fick en infektion från sin älskade vinthund.

Hennes hälsa började snabbt försämras. Det skulle sluta med två veckor på intensiven, tillsammans med kroppen full av antibiotika för att återhämta sig.

Det var ”Capnocytophaga canimorsus bakterier” som var att skylla för infektionen, och som brukar finnas i hundar och katters munnar.

Det är inte den enda sjukdomen din vovve kan ge dig genom sina kyssar.

Det finns också ringorm infektion.

11111111-2

Detta är faktiskt ett av de enklaste formerna av infektion för din hund att få. Allt du behöver är en kyss från hunden, och om han har ringorm bakterier runt munnen, då du kommer snart att ha dem också.

Sedan finns det MRSA.

Detta ger obehagliga skador och allt som behövs är ett enda slick från din vovve.

Hundar behöver inte frukta MRSA så mycket, men de kan vara bärare av det och om du får det, kan det se mycket obehagligt ut.

Sedan har vi Staphylococcus aureus.

2222222222-1

MRSAinfektion hos människar, kan producera skador som den fula ovan, och kan orsakas av så lite som ett slick från din hund.

Hundar kan bära på denna bakterie med mycket liten effekt på deras egen hälsa, men när en människa kommer i kontakt med det … Ja, då blir det inte kul.

Staphylococcus aureus

3333333333333

Staphylococcus aureus liknar MRSA. Liknande bakterier (som kan hittas i hundens mun) orsakar det, men dessa bakterier är inte lika resistenta mot behandling.

Det är verkligen dags att på allvar överväga hur du visar din hund tillgivenhet. Tänk nästa gång din hund vill duscha ditt ansikte med kyssar. De potentiella konsekvenserna är definitivt inte värda det!

Dela detta med alla dina hundkära vänner och familj

Allvarligt, undvika dessa kyssar.