20 tidiga tecken på att cancer växer i din kropp..

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Cancer är en mycket lömsk sjukdom. Några konstiga symptom som du misstänker är något oförklarligt kan hjälpa dig att upptäcka cancer i tid. Här presenterar vi 20 av de 20 tidiga cancer tecken du aldrig ska ignorera:

 1. Väsande och andnöd

Dessa tecken anses vara de tidigaste tecknen för uppkomsten av lungcancer i kroppen.

2. Bröstsmärtor och kronisk hosta

Enligt vissa patienter, smärta det i armen samt bröstsmärtor och hosta är också ganska vanliga. Vissa typer av cancer som leukemi och lungtumörer kan även härma symptom på en kronisk hosta.

3. Återkommande feber och infektioner

Infektioner liksom frekvent feber kan betyda leukemi som vi alla vet är en typ av en blodtumör som utvecklas i benmärgen. Det gör att märgen producerar onormala vita blodkroppar som senare angriper hela ditt immunförsvar.

4. Svårigheter att svälja

Har svårigheter att svälja kan beteckna närvaron av halsen, lunga eller esofaguscancer.

5. Svullna lymfkörtlar på armhålorna, ljumske och hals

Dessa är ofta negativa förändringar i lymfsystemet och de orsakas oftast av cancer.

6. Blåmärken och blödning som inte slutar

Detta tecken betyder att det finns en störning i blodplättar och röda blodkroppar. Det kan orsakas av leukemi. Mängden vita blodkroppar blir onormalt. Det kan eliminera de röda blodkropparna och din kropp blir oförmögen att koagulera, så du börjar förlora blod.

7. Trötthet

Tyvärr anses trötthet vara en av de mest förbisedda tecken på cancer. Ändå behöver det inte alltid betyda cancer, så du bör inte oroa dig. Det bör komma tillsammans med andra symptom. Om du har märkt att du är trött utan anledning och du känner detb hela tiden, kontakta din läkare.

8. Bäcken och buksmärtor

Dessa tecken tillsammans med kramper och uppblåsthet betyder vanligtvis äggstockscancer.

9. Uppsvälldhet och plötslig buken viktökning

Se till att du besöker en läkare om dessa symtom fortsätter under en lång tid eftersom de vanligtvis tyder på äggstockscancer.

10. Rektal blödning och blod i avföringen

Blod i avföringen kan vara ett tidigt tecken på kolorektal cancer, så om du märker det, se till att du besöker en läkare.

11. Plötslig viktminskning

Viktminskning som kommer plötsligt kan beteckna en levercancer eller någon typ av cancer som spridit sig till levern och påverkar din aptit.

12. Magont eller orolig mage

Var uppmärksam om du känner din mage är upprörd ofta eftersom det kan innebära kolorektal cancer.

13. Svullna och inflammerade bröstvårtor

Varje form av förändring i bröstvårtorna som svullnad eller inflammation ska skrämma dig att besöka din läkare, eftersom det kan innebära bröstcancer.

14. Bröstvårtan förändras

Bröstvårtor som är tillplattade, tvinnade eller inverterade är de tidigaste tecknen på bröstcancer.

15. Tunga och frekventa perioder

Läkare relaterar vanligtvis dessa tecken till livmoder och livmodercancer. Se till att få ett vaginalt ultraljud så att du kan utesluta cancer.

16. Förändringar på naglarna

Förändringar i naglarna som prickar, ränder i och under naglarna, blek eller vita naglar och klubbar kan betyda lever- eller lungcancer.

17. Svullnad i ansiktet

Detta tecken tillsammans med rodnad och svullnad kan betyda att det finns en närvaro av små tumörer i lungorna som blockerar blodflödet vilket leder till ansiktet.

18. Ömma klumpar som inte läker

De 3 typer av hudcancer som kan orsaka dessa ömma klumpar visas på din hud är melanom, basalcellscancer och skivepitelcancer. Dessa klumpar blöder lätt och läker inte.

19. Mättnadskänsla och att det inte går att äta

Detta tecken är också tillskrivas äggstockscancer. Det finns vissa patienter som inte har aptit och de hoppar över måltider, men att de inte kan äta även om de hoppade över en måltid.

20. Smärta i ryggen och nedre höger sida

Detta kan vara ett tecken på levercancer, men också indikera bröstcancer eftersom vissa brösttumörer trycks bakåt i bröstet.

Se till att du alltid försöker lägga märke till ovanliga tecken i dig eller någon du känner oavsett kön eller ålder. Bara det kommer att öka dina chanser att eliminera sjukdomen och att överleva. Cancer kan verkligen skada din hälsa och det kan sluta med ödesdigra konsekvenser. Det är alltid bättre att förebygga det än att behandla den. Motionera regelbundet och drick mycket vatten! Det kommer att hjälpa dig att få optimal hälsa!